Lær at spille Stay With Me på guitar

Sam Smith’s Stay with me er super god begynder sang på guitaren med kun 3 akkorder. Det er desuden en fantastisk sang at spille hvis du lige har lært, eller er ved at lære at gribe en F-akkord.

De 3 akkorder du skal bruge er: Am, F og C. Udover at du kun har brug for 3 akkorder for at spille sangen, så behøver du faktisk også kun at spille et enkelt nedslag på hver akkord som rytme. 

Se videoen ovenfor hvor den helt fantastiske guitarunderviser, Marty Schwartz, fører dig igennem sangen. Du kan nøjes med et nedslag på hver akkord og når du bliver lidt bedre kan du tilføje lidt ekstra anslag ligesom Marty gør i videoen. Det vigtigste er at du følger rytmen i sangen.

Rytmen i sangen kan tælles sådan her: 1 2 3 4 & 1 2 3 4 og så forfra.

På 1 spiller du Am akkorden på 3 er det F akkordens tur og på det hurtige & er det C akkordens tur. Herefter tæller du 1 2 3 4 og så starter du forfra med Am akkorden. 

Skift mellem akkorder

Sangens akkorder ligger tæt på hinanden ift. Hvordan man griber dem, det kombineret med den simple rytme og det rolige tempo, gør at sangen er en rigtig god sang at øve sig på at skifte mellem akkorder på.

Skift fra Am til F: Behold pegefingeren på B-strengen, flyt langefingeren ned på G-strengen og før din ring og lillefinger over på 3. båndets A og D strenge.

Skift fra F til C: Alt hvad du skal gøre i dette skift er at flytte langefingeren tilbage på D-strengen 2. bånd og fjerne lillefingeren fra D-strengen 3. bånd. Nemt! J

Skift fra C til Am: I skiftet fra C til Am akkorden skal du kun flytte en finger. Din ringfinger skal flyttes ned på G-strengen 2. bånd og dermed være lige under din langefinger.