Er du venstrehåndet?

Venstrehåndede er stillet lidt dårligere end højrehåndede når det drejer sig om guitarer og køb heraf.

Der er ikke nær så mange venstrehåndsguitarer, som højrehåndsguitarer og dem der er, er ofte lidt dyrere end dem til højrehåndede. Dette skyldes at der er flest højrehåndede mennesker i verden og man derfor producere flere højrehåndsguitarer. Derfor opnår man lettere stordrifts fordele ved produktion af højrehåndsguitarer og dermed bliver prisen mere fordelagtig i forhold til venstrehåndsguitarer der ikke bliver lavet ligeså mange af og derfor er dyrere at producere.

 
Skal man så vælge en højrehåndsguitar eller en venstrehåndsguitar som venstrehåndet? 
 
Jeg er selv venstrehåndet og købte en venstrehåndsguitar uden at tænke så meget over det. Men jeg kan godt se nu, at der havde været masser af fordele ved at have valgt anderledes. 
De fleste af mine venner kan ikke bruge min guitar fordi den er til venstrehåndede og når jeg skal ud og købe nye guitarer har jeg lidt sværere ved at finde dem og det er lidt irriterende, at skulle betale mere for en guitar, bare fordi den er lavet til en venstrehåndet!
 
Til gengæld føltes det naturligt for mig fra start af at holde guitaren og lære at spille på den. En højrehåndsguitar føltes ikke så naturlig for mig i starten og nu gør den slet ikke.
 
Du skal vælge den guitar der passer til dig og føles mest naturlig for dig. Mærker du ingen forskel på en venstrehåndsguitar og en højrehåndsguitar, bør du overveje en guitar til højrehånd, da du vil have lettere ved at finde en ny, få dine venner til at spille på din guitar og du vil kunne spare lidt penge.
 
Du kan altid lave en Jim Hendrix hvor man køber en højrehåndsguitar og vender den og strengene om og spiller den som en stolt venstrehåndet ~;^)