Lektion 1.3 - Lær din første sang på guitaren

I denne lektion lærer du at spille din første sang på guitaren. Sangen er Free Falling og du skal bruge de 3 akkorder du har lært

I videoen nedenfor lærer du at spille den originale version af Free Falling fra Tom Petty på din guitar. Denne sang bruger de 3 akkorder du har lært i lektion 1 indtil nu.

Under videoen findes noter til at lære og spille sangen.

En god idé når man skal lærer en ny sang er at starte med kun at spille nedslag, så man får en fornemmelse for hvornår man skal skifte akkorder og slå strengene an ift. rytmen. Når du har fået styr på akkordskiftene, så kan du begynde at tilføje rytmen flere anslag. 

Nu syntes jeg bare at du skal se vidoen og prøve at spille med. Underviseren er super fin og han sørger for at du nok skal klare dig.

Udover videoen kan du bruge noterne under videoen og evt. skrive dine egne noter til sangen. Derudover skal du bare have det sjovt med at lære at spille denne sang på din guitar.

Husk at brug mulighederne for at sætte videoen på pause og spole frem og tilbage når du har brug for det.

Rytmen i noterne nedenfor er skrevet ved at skrive fx d d u d u. Dette betyder meget simpelt hvordan du skal slå strengene an på guitaren. d = nedslag og u = opslag. Det vil sige at med denne rytme slår man først nedad 2 gange derefter op 1 gang og så nedad engang og op til sidst. Husk at holde en lille pause efter de 2 nedslag.

Free Falling (Tom petty’s version)

 
Capo på 3. bånd
 
Intro
 
1 strum på hver akkkord
 
D G G D A (alternativt kan du spille Dsus4 akkord i stedet for G, det er ligesom D akkorden bare med en lillefinger, se i videoen)
 
Sangens vers bruger samme akkorder, men er tilføjet flere anslag:
 
D akkord rytme: d d u d u
 
G akkord rytme: D d u d u  d
 
D akkord: D d u d u
 
A akkord: D d u d u d
 
Det er faktisk hvad du skal vide for at lære og spille Free Falling på din guitar.
 
Jeg håber du lærer den og siger på forhånd, tillykke til dig med at have lært sangen på guitar. :)