Lektion 4 - Den svære F akkord

Det kan være svært at spille F akkorden på guitar, men når du lære den vil du kunne spille voldsomt mange sange. Så giv den gas!

Vi har alle haft svært ved at lære F akkorden på guitar. Du skal derfor ikke tabe modet fordi den ikke lige lykkedes i første omgang. Det skal nok komme til dig, men det er vigtigt du bliver ved med at øve dig på den. Akkorden findes i flere forskellige former, nogen lettere end andre, lær de nemme først og når du har mod på det kan du lære at spille den som Barré akkord.

I ovenstående video fra Yourguitarsage.com får du en rigtig god intro til hvordan man spiller F akkorden.

Underviseren lærer dig 5-6 forskellige variationer fra nem til svær. Den første akkord han viser dig skal du ikke bruge så meget tid på.

Du skal tilgengæld bruge tid på nr. 3,4 og 5 som er de mest brugte variationer.Du kan evt. spole frem til 2:20 inde i videoen hvor han går i gang med 2. variation som er en god måde at komme ind på de mest brugte variationer af F akkorden.

lær at spille en F akkord på guitar

Sådan gribes en F-akkord

F akkorden på billedet er en der ofte bliver brugt. Der bruges 4 fingre og der skal spilles på 5 strenge.

En anden meget brugt udgave af F akkorden er hvor du stadig bruger 4 fingre, men din pegefinger skal kun holdes nede på B strengen 1. bånd og så let røre den tynde e streng så den ikke spilles med.

Den mest rigtige F akkord er en Barré akkord, hvor man bruger sin pegefinger som en stang over alle strengene på 1. bånd