Lektion 3.1 - Lær at spille en D-mol akkord

lær at gribe en d-mol akkord på guitar

Sådan gribes en D-mol akkord

En D-mol kan være en lidt svær akkord at lære, men den minder faktisk meget om D-dur. Du skal bruge 3 fingre og du spiller de nederste 4 strenge. Se hvordan du gør i videoen og på akkord diagrammet. Husk som altid først at spille 1 streng ad gangen for at høre om det lyder rigtigt. Prøv så forskellige rytmer og slut af med at skifte mellem D-mol og andre akkorder du kender.

Når du skal skifte mellem forskellige akkorder kan du starte med at spille et nedslag pr. akkord og efterfølgende prøve 4 nedslag før skiftet. Til sidst kan du prøve med rytmer fx DD UU DU

Følgende akkorder passer godt sammen med D-mol: Em G A Am og C

Nu kan du 8 ud af de 9 begynder akkorder. lær nogen sange fra guitarsange menuen og bliv fortrolig med at skifte mellem de forskellige akkorder.

I lektion 4 skal du lære den sværeste af begynder akkorderne nemlig F akkorden. Du skal ikke miste modet ved denne akkord. Vi har alle haft problemer med at lære den. Det fede er at denne akkord åbner op for rigtige mange guitar sange, så når du har lært den vil du kunne spille utrolig mange sange.

Inden du går i krig med F-akkorden kan du starte med at lære sangen på næste side. Knocking on heavens door benytter A-mol som du har lært i denne lektion.