Lektion 0 - Lær at spille guitar basis viden

Velkommen til dette begynder kursus der har til formål at lære dig at spille guitar, på en nem og sjov måde.

Vigtig viden inden du kan lære at spille guitar

lær at spille guitar lektion 0 - basis info

Inden vi kaster os ud i selve guitar spillet, bliver du nødtil at forstå nogen fundamentale ting om guitaren. Disse er nødvendige for at du kan bruge dette begynder kursus ordentligt og dermed få mest muligt ud af din guitar.

Du skal først og fremmest lære om guitarens anatomi, så du ved hvad der er hovede og hale på din guitar. Derefter finder du ud af hvordan du kan sidde med guitaren og holde den, så det er behageligt for din krop og du lære også hvordan du kan bruge dine fingre optimalt til at spille guitar.

Når du har styr på hvordan du skal håndtere guitaren, er det også en god idé at lære at spille guitar med et plekter, så derfor kigger vi også på dette.

For at du skal kunne forstå de følgende guitar lektioner skal du sættes ind i hvordan man læser akkorddiagrammer og for at du selv skal kunne lære guitar sange er det også rigtig vigtigt at du kan læse tabulatur, som er en af de mest normale måder at lære nye guitar sange på.

Sidst men ikke mindst skal du lære at stemme guitaren så den spiller de rigtige toner. Det er ikke særlig motiverende eller sjovt at spille på en guitar der ikke stemmer. Det er desuden heller ikke rart at hører på. Derfor er dette punkt utrolig vigtigt og du kan heldigvis nemt stemme din guitar ved hjælp af forskellige stemme værktøjer. 

Lad os komme igang med at lære at spille guitar og lad os starte med guitarens anatomi.