Lær at spille Shape of You af Ed Sheeran

Ed Sheerans: "Shape of You" består af kun 4 akkorder og et simpelt, men lækkert riff. LærGuitar.dk Guider dig igennem sangen her.

Nedenfor finder du tabulatur til intro riffet som også bruges i baggrunden under hele sangen. Herefter går vi igennem de 4 barré akkorder og rytmen. God fornøjelse.

Intro og baggrundsmelodi under hele sangen

E-------------------------------------------------------------
B---------5-------5--------5------4------------------------
G-----6-----6-6-----6-6-----6------6---4----------------
D-------------------------------------------------------------
A-------------------------------------------------------------
E-------------------------------------------------------------

Barré akkorderne til sangen

C#m                   F#m                    A                         B

E x                      x                         x                         x                                                    
B 5                      2                         5                         7
G 6                     2                         6                         8
D 6                     4                         7                         9
A 4                      4                         7                         9
E x                      2                         5                         7

For at kunne spille sangen og nemmest gøre brug af mute teknikken som giver sangen det ekstra lille krydderi, skal du kunne spille ovenstående barré akkorder. Tallene betyder hvilket bånd du skal trykke strengene ned på. Husk at læse nedefra og op. Dvs. det nederste tal er den tykke E streng som er tættest på dit ansigt.

Start med at lære og gribe de 4 barré akkorder. Når du kan det så spil et nedslag på hver akkord og skift så til den næste akkord.

Herefter kan du begynde på en simpel rytme til sangen med 3 nedslag på hver akkord efterfulgt af palm mute efter hvert anslag.

Husk at du efter hvert nedslag lige skal lave et nedslag ekstra hvor du slapper af i dine fingre som griber akkorden, på den måde for du palm mute lyden fra strengene, hvor de ikke spiller ud.

Når du føler dig god til at skifte mellem akkorderne og har fundet rytmen kan du prøve at arbejde videre på rytmen. Det kan du gøre ved at spille ned ned op ned op ned -  ↓↓ ↑↓ ↑↓ og så skifte akkord.

På den rytme skal du så lære at slå an på det første nedslag, første opslag og så det sidste nedslag. På de andre op og nedslag muter du strengene, ved at slappe af i de fingre som griber akkorden.

Det er svært for begyndere, men tag det stille og roligt og lær det i dit eget tempo. Rytmen ender med at se sådan her ud: ↓ ↓ ↑ 

hvor pilene med fed er der hvor du slår strengene an ved at trykke ned på strengene i dit greb. Pilene uden fed er der hvor du slapper af i fingrene og dermed får en mute lyd. 

Når du kan det så har du faktisk lært sangen! Godt gået! :)