Lær at læse akkorddiagrammer

Fra lektion 1 af lærer du at spille akkorder på guitaren ved hjælp af akkorddiagrammer og derfor skal du nu lære hvordan man læser disse.

Akkorddiagrammer viser hvor du skal placere dine fingre på gribebrættet. De 6 vertikale linjer er de 6 strenge på guitaren, som hedder E,A,D,G,B,e du kan huske dem ved at sige (E)ddy (a)te (d)ynamite( g)oodbye (e)ddy. Linjen til venstre er den tykkeste streng (E). De horisontale/vandrette linjer er guitarens bånd.

Prikkerne er der hvor du skal sætte dine fingre. Nogen gange kan der være tal udfor prikkerne. 1 tallet er pegefingeren, 2 betyder langefingeren, 3 tallet er ringfingeren og 4 betyder lillefingeren. Læg mærke til X og 0 over eller under strengene også. Disse tegn viser hvilke strenge du skal spille og hvilke du ikke skal spille. X betyder at du ikke skal spille den streng og 0 betyder at du skal spille den streng åbent, dvs. uden nogen fingre på strengen. Husk at passe på hvilke strenge du spiller. 

Nu er du klar til at komme igang med at lære at spille guitar! I lektion 1 lærer du at gribe dine første 3 akkorder an på guitaren og slutter af med at lære 2 sange. Rigtig god fornøjelse! Tryk på knappen nedenfor for at gå videre til lektion 1